Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala www.biokatka.si. Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje BIOKATKA.SI, spletna trgovina, Katarina Zajc s.p., Sovodenj 14, 4225 Sovodenj. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za potrebe poslovanja in pošiljanja promocijskega materiala. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.

Podjetje BIOKATKA.SI, spletna trgovina, Katarina Zajc s.p., Sovodenj 14, 4225 Sovodenj za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov: ime, priimek, e-naslov, telefonska številka, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije, druge podatke, ki jih kupec prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

BIOKATKA.SI, spletna trgovina, Katarina Zajc s.p., Sovodenj 14, 4225 Sovodenj navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Zbrane podatke podjetje BIOKATKA.SI, spletna trgovina, Katarina Zajc s.p., Sovodenj 14, 4225 Sovodenj obdeluje do preklica privolitve osebe. Pisni preklic lahko pošljete na e-naslov info@biokatka.si. Ne glede na preklic, bo ponudnik podatke uporabljal za izpolnitev pogodbenih obveznosti.

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in ki jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje tudi, ko našo spletno stran zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletne strani, s shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske na naših spletnih straneh, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest: to so piškotki Google Analytics, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk naše spletne strani. Na podlagi tega lahko prilagajamo in urejamo vsebino spletne strani potrebam obiskovalcem. Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno za statistične namene, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih. Večina brskalnikov uporabo piškotkov samodejno sprejme. Uporabo piškotkov pa lahko kadarkoli zavrnete.

Onemogočanje piškotkov v vašem brskalniku

V kolikor ne želite, da si brskalnik shrani piškotke lahko to onemogočite. Več informacij o izklopu piškotkov v Vašem brskalniku: Google Chrome , Mozilla Firefox, Internet Explorer 9, Safari, Opera.