Testenine z omako
Testenine z omako

Testenine z omako

Tudi vam vedno primanjkuje časa? Želite pripraviti okusno kosilo ? Testenine z omako Bolognese – hiter, enostaven in zdrav recept za pripravo kosila, ki ga lahko prilagodite po svojih željah.  Testenine z omako Bolognese so kot nalašč za vas.

Sestavine:
Pirini špageti 500g
Sol
Omaka Rapunzel Bolognese

Opis priprave:

  1. V lonec nalijemo vodo, ko zavre jo solimo in vanjo stresemo špagete. Med kuhanjem večkrat premešajte. Kuhajte jih 6 minut. Nato testenine odcedite.
  2. Omako v posodi počasi segrejte, ne kuhajte in občasno pomešajte.
  3. Nato v omako stresete odcejene špagete, premešajte in kosilo je gotovo!

Ne pozabimo na solato…
Velika skleda solate, začinjena z morsko soljo, vinskim kisom in olivnim oljem.

Testenine z omako pa si lahko oblikujete tudi po svojem navdihu:

  • Če vam ustreza azijski pridih, boste uporabili sezamova semena , ki ste jih prej namakali v sojini omaki in zapekli v pečici ter popražen česen.
  • Če je vaš okus bolj mediteranski uporabite svežo baziliko, popražene pinjole, popraženo čebulo in parmezan.
  • Pri veganski različici, kot na fotografiji, so dodana mlada špinača, popražen sezam, bučke, čebula in kokosovo mleko.

Vsak ima svoj okus. Naj bo tudi vaše kosilo slastno!

Dober tek!