Testenine z omako
Testenine z omako

Testenine z omako

Tudi vam vedno primanjkuje časa? Želite pripraviti okusno kosilo? Testenine z omako Bolognese bodo kot nalašč za vas. So hitro pripravljen, enostaven in zdrav recept za kosila, ki ga lahko prilagodite po svojih željah.

Pripomočki za pripravo

  • Lonec
  • Posoda za omako
  • Kuhalnica

Sestavine za testenine z omako

500 g Pirini špageti
Sol
Omaka Rapunzel Bolognese

Priprava testenin z omako

  1. V lonec nalijemo vodo, ko zavre jo solimo in vanjo stresemo špagete. Med kuhanjem večkrat premešajte. Kuhajte jih 6 minut. Nato testenine odcedite.
  2. Omako v posodi počasi segrejte, ne kuhajte in občasno pomešajte.
  3. Nato v omako stresete odcejene špagete, premešajte in kosilo je gotovo!

Ne pozabimo na solato…
Velika skleda solate, začinjena z morsko soljo, vinskim kisom in olivnim oljem.

Testenine z omako pa si lahko oblikujete tudi po svojem navdihu:

  • Če vam ustreza azijski pridih, boste uporabili sezamova semena , ki ste jih prej namakali v sojini omaki in zapekli v pečici ter popražen česen.
  • Če je vaš okus bolj mediteranski uporabite svežo baziliko, popražene pinjole, popraženo čebulo in parmezan.
  • Pri veganski različici, lahko dodate mlado špinačo, popražen sezam, bučke, čebula in kokosovo mleko.

Vsak ima svoj okus. Zdrava ekološka hrana naj pričara vaše kosilo slastno.

Dober tek!

Vir:

1 Gurman