Sadna rolada z malinami – sočna in okusna sladica, ki jo lahko pripravimo zelo hitro in še hitreje pojemo. Poskusi, ne bo ti žal.
Sestavine za pripravo rolade:
- 5 jajc
- 100g sladkorja
- 150g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
Sestavine za nadev in priprava:
- 500g mascarponeja
- 200g malin
- 1 žlička vanilijevega sladkorja
- 60g sladkorja
- Maline in sladkor damo v skledo in jih na zmernem ognju kuhamo toliko časa, dokler se maline popolnoma ne zmehčajo.
- S paličnim mešalnikom maline in sladkor stlačimo v pire.
- Pire malce ohladimo in ga zmešamo z mascarponejem. Mešamo do gladke zmesi.
- Malinovo kremo damo za pol ure v hladilnik, da se ohladi in rahlo strdi. Nato pa jo enakomerno namažemo po biskvitu.
Priprava sadne rolade:
- Najprej ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo čvrst sneg. Nekje na polovici stepanja beljakov dodamo še sladkor.
- Nato k snegu postopoma vmešamo rumenjake.
- Na koncu vmešamo še moko s pecilnim praškom. Mešamo narahlo, s pomočjo lopatke.
- Maso enakomerno porazdelimo po velikem pekaču, obloženem s peki papirjem.
- Biskvit pečemo v ogreti pečici na 180°C od 15 do 20 minut.
- Ko je biskvit pečen, še toplega skupaj s peki papirjem zavijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi.
- Ko se ohladi, biskvit odvijemo in odstranimo peki papir.
- Biskvit namažemo z nadevom in ga ponovno zvijemo v rolado.
- Rolado za nekaj ur položimo v hladilnik.
Mislim, da vam bo sadna rolada všeč. Dober tek!
Lastnica spletne trgovine BioKatka.si in urednica spletne strani.
Ste si mogoče ogledali izdelke v akciji?