You are currently viewing Sadna rolada

Sadna rolada

Sadna rolada z malinami – sočna in okusna sladica, ki jo lahko pripravimo zelo hitro in še hitreje pojemo. Poskusi, ne bo ti žal.

Sestavine za pripravo rolade:

  • 5 jajc
  • 100g sladkorja
  • 150g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška

Sestavine za nadev in priprava:

  • 500g mascarponeja
  • 200g malin
  • 1 žlička vanilijevega sladkorja
  • 60g sladkorja
  1. Maline in sladkor damo v skledo in jih na zmernem ognju kuhamo toliko časa, dokler se maline popolnoma ne zmehčajo.
  2. S paličnim mešalnikom maline in sladkor stlačimo v pire.
  3. Pire malce ohladimo in ga zmešamo z mascarponejem. Mešamo do gladke zmesi.
  4. Malinovo kremo damo za pol ure v hladilnik, da se ohladi in rahlo strdi. Nato pa jo enakomerno namažemo po biskvitu.

Priprava sadne rolade:

  1. Najprej ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo čvrst sneg. Nekje na polovici stepanja beljakov dodamo še sladkor.
  2. Nato k snegu postopoma vmešamo rumenjake.
  3. Na koncu vmešamo še moko s pecilnim praškom. Mešamo narahlo, s pomočjo lopatke.
  4. Maso enakomerno porazdelimo po velikem pekaču, obloženem s peki papirjem.
  5. Biskvit pečemo v ogreti pečici na 180°C od 15 do 20 minut. 
  6. Ko je biskvit pečen, še toplega skupaj s peki papirjem zavijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi. 
  7. Ko se ohladi, biskvit odvijemo in odstranimo peki papir.
  8. Biskvit namažemo z nadevom in ga ponovno zvijemo v rolado.
  9. Rolado za nekaj ur položimo v hladilnik.

Mislim, da vam bo sadna rolada všeč. Dober tek!