You are currently viewing Rolada brez glutena [preprost recept za pripravo brezglutenske sladice]

Rolada brez glutena [preprost recept za pripravo brezglutenske sladice]

Rolada brez glutena je enostavno pripravljena sladica iz vsega štirih sestavin in nadeva. Za samo izdelavo ne potrebujemo veliko časa, pecivo pa je sočno in odličnega okusa.

Priprava rolade brez glutena je zelo enostavna, sladica pa primerna za raznovrstna praznovanja ali trenutke, ko si zaželimo nekaj sladkega.

Rolada je primerna za vse tiste, ki ne smejo uživati glutena.

Pripomočki za pripravo – Rolada brez glutena

Potrebovali bomo naslednje pripomočke:

  • Dve posodi za mešanje sestavin
  • Metlica za mešanje in ročni mešalnik
  • Jedilna žlica
  • Peki papir
  • Pekač
  • Tehtnica

Sestavine za rolado brez glutena

  • 4 jajca
  • 4 žlice trsnega sladkorja
  • 4 žlice moke brez glutena
  • ½ zavitka pecilnega praška iz vinskega kamna

Nadev: 200 g slivove marmelade

Priprava za sladico – rolada brez glutena

  1. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd beljakov sneg.
  2. V posodo z rumenjaki dodamo trsni sladkor in penasto umešamo. Nato umešamo moko s pecilnim praškom.
  3. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov in narahlo umešamo v maso.
  4. Na pekač položimo peki papir in po njem enakomerno razporedimo maso.
  5. Pečemo približno 10 minut pri temperaturi 200 °C.
  6. Pečeno rolado položimo na krpo, ki smo jo posuli s tanko plastjo sladkorja v prahu (proti prijemanju). V mlinčku za kavo lahko zmeljete ekološki trsni sladkor.
  7. Odstranimo peki papir in še vročo rolado premažemo z nam najljubšo marmelado (jagodna, malinova, slivova, …).
  8. Biskvit zavijemo v rolado in počakamo da se ohladi in prepoji z nadevom. Lahko jo postavimo tudi v hladilnik.

Mi smo uporabili brezgutensko univerzalno moko Spielberger in ekološki trsni sladkor cristallino Rapunzel. Sestavine lahko najdete tudi v naši trgovini. . Preverite

Rolada brez glutena
Rolada brez glutena.

Zanimivost

Rolada brez glutena je bila spečena iz brezglutenske moke. Če smete uživati gluten, lahko uporabite tudi katerokoli drugo moko. Namesto moke brez glutena lahko rolado spečete iz navadne bele ali pa pirine moke.

Nam je teknilo, upam, da tudi vam! ?

V receptu so uporabljeni izdelki : Spieleberger(1) in Rapunzel (2) Biovegan (3)

Izdelki, uporabljeni v objavi: