Pražena buča za dva
Pražena buča za dva

Pražena buča za dva

Kdaj pa, če ne na noč čarovnic? Pražena buča za dva z orehi in feta sirom je odlična popestritev za vaš vsakdanji jedilnik! Poizkusite, ne bo vam žal!

Sestavine za 2 osebi:
500g buče
2 žlici Rapunzel olivnega olja
60g orehov
1 žlica posušenega rožmarina ali posušenega timijana
120g Feta sira
sveži peteršilj
Sol in poper po okusu

Priloga:
150g mešane solate
2 žlici Rapunzel olivnega olja
Rapunzel morska sol in mleti črni poper –  po okusu

Opis priprave:

  1. Pečico segrejte na 200 °C.
  2. Bučo narežite na krhlje, debele približno 2,5 cm. Kožo lahko olupite z ostrim nožem.
  3. Bučne krhlje z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Solimo in popramo po okusu.
  4. Krhlje položimo v pekač in jih pečemo približno 15 minut oz. dokler ne postanejo mehki.
  5. Orehe grobo nasekljamo z nožem in skupaj z sesekljanim peteršiljem, zdrobljenim feta sirom in posušenim rožmarinom ali posušenim timijanom potresemo po mehkih bučnih krhljih.
  6. Vse skupaj za nekaj minut postavimo nazaj v pečico, da se sir stopi. Nikakor pa jedi v pečici ne pustimo predolgo, saj se orehi lahko hitro zažgejo.
  7. Praženo bučo za dva postrežemo z mešano solato in olivnim oljem, ali prelivom po vaši izbiri.

Ali veš?
Če za pripravo jedi uporabiš bučo Hokaido jo lahko spečeš in poješ kar z olupkom vred. Se bojiš pesticidov? Buča je med kmeti poznana bolj kot plevel, saj je izredno odporna in je bila namenjena predvsem za krmo prašičem. Tako jo skoraj nihče ne šprica in je odlična izbira zelenjave če se želimo izogniti pesticidom.