Pirini piškoti

Pirini piškoti

Pirini piškoti so zelo okusni in se kar stopijo v ustih. Priprava pa je zelo preprosta.

Pirini piškoti so primerni za vsako priložnost in so ena od slaščic, ki jih z veseljem spečete, še z večjim užitkom pa jih pojeste. Primerni so tako za sladico kot za zajtrk.

Pripomočki za pripravo – Pirini piškoti

Za pripravo pirinih piškotov boste potrebovali naslednje pripomočke:

  • večja posoda
  • mala posodica za maslo
  • jedilna žlica
  • peki papir
  • pekač

Sestavine za pripravo piškotov iz pirine moke

  • 200 g Pirina moka
  • 125 g Maslo
  • 60 g Trsni sladkor
  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka (ali rastlinskega napitka)
  • cimet, klinčki, vanilja po želji

Priprava

  1. Skupaj zmešajte vse suhe sestavine.
  2. Nato dodajte stopljeno maslo, jajce in eno jedilno žlico mleka.
  3. Gnetite toliko časa, da nastane enakomerno testo.
  4. Testo pokrijte in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
  5. Pečico segrejte na 175 ° C.
  6. Testo zvaljajte in izrežite želeno obliko piškotov. Uporabite modelčke.
  7. Pecite 15 minut v ventilatorski pečici pri temperaturi 175 ° C.

Pirini piškoti so hrustljavi in jih lahko ponudite ob kavi ali čaju. Pira je prastaro žito, ki je bogato z vlakninami in minerali. Pirina moka je odlična alternativa pšenični moki.

Pri peki smo uporabili naslednje izdelke:

V receptu so uporabljeni izdelki : Spieleberger(1), Rapunzel (2) in Biovegan.

Oglejte si tudi naše ostale recepte: