Pirini piškoti so zelo okusni in se kar stopijo v ustih. Priprava pa je zelo preprosta.
Pirini piškoti so primerni za vsako priložnost in so ena od slaščic, ki jih z veseljem spečete, še z večjim užitkom pa jih pojeste. Primerni so tako za sladico kot za zajtrk.
Pripomočki za pripravo – Pirini piškoti
Za pripravo pirinih piškotov boste potrebovali naslednje pripomočke:
- večja posoda
- mala posodica za maslo
- jedilna žlica
- peki papir
- pekač
Sestavine za pripravo piškotov iz pirine moke
- 200 g Pirina moka
- 125 g Maslo
- 60 g Trsni sladkor
- 1 jajce
- 1 žlica mleka (ali rastlinskega napitka)
- cimet, klinčki, vanilja po želji
Priprava
- Skupaj zmešajte vse suhe sestavine.
- Nato dodajte stopljeno maslo, jajce in eno jedilno žlico mleka.
- Gnetite toliko časa, da nastane enakomerno testo.
- Testo pokrijte in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
- Pečico segrejte na 175 ° C.
- Testo zvaljajte in izrežite želeno obliko piškotov. Uporabite modelčke.
- Pecite 15 minut v ventilatorski pečici pri temperaturi 175 ° C.
Pirini piškoti so hrustljavi in jih lahko ponudite ob kavi ali čaju. Pira je prastaro žito, ki je bogato z vlakninami in minerali. Pirina moka je odlična alternativa pšenični moki.
Viri: Spieleberger(1), Rapunzel (2) in Biovegan.
Izdelki, uporabljeni v objavi:
Oglejte si tudi naše ostale recepte:
- Enostaven recept za kruh
- Kruh iz pirine moke
- Biskvit brez glutena
- Rolada brez glutena
- Palačinke brez jajc in mleka
Lastnica spletne trgovine BioKatka.si in urednica spletne strani.
Ste si mogoče ogledali izdelke v akciji?