Kdaj pa, če ne na noč čarovnic? Pečena buča s sirom je odlična popestritev za vaš vsakdanji jedilnik! Poizkusite, ne bo vam žal!
Sestavine za 2 osebi:
- 500g buče
- 2 žlici olivnega olja
- 60g orehov
- 1 žlica posušenega rožmarina ali posušenega timijana
- 120g Feta sira
- sveži peteršilj
- sol in poper po okusu
Priloga:
- 150g mešane solate
- 2 žlici olivnega olja
- morska sol in mleti črni poper – po okusu
Opis priprave – Pečena buča s sirom
- Pečico segrejte na 200 °C.
- Bučo narežite na krhlje, debele približno 2,5 cm. Kožo lahko olupite z ostrim nožem.
- Bučne krhlje z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Solimo in popramo po okusu.
- Krhlje položimo v pekač in jih pečemo približno 15 minut oz. dokler ne postanejo mehki.
- Orehe grobo nasekljamo z nožem in skupaj z sesekljanim peteršiljem, zdrobljenim feta sirom in posušenim rožmarinom ali posušenim timijanom potresemo po mehkih bučnih krhljih.
- Vse skupaj za nekaj minut postavimo nazaj v pečico, da se sir stopi. Nikakor pa jedi v pečici ne pustimo predolgo, saj se orehi lahko hitro zažgejo.
- Praženo bučo za dva postrežemo z mešano solato in olivnim oljem, ali prelivom po vaši izbiri.
Ali veš?
Če za pripravo jedi uporabiš bučo Hokaido jo lahko spečeš in poješ kar z olupkom vred. Se bojiš pesticidov? Buča je med kmeti poznana bolj kot plevel, saj je izredno odporna in je bila namenjena predvsem za krmo prašičem. Tako jo skoraj nihče ne šprica in je odlična izbira zelenjave če se želimo izogniti pesticidom. Pečena buča s sirom bo kot nalašč.
Vir: (1) Rapunzel
Izdelki, uporabljeni v objavi:
Lastnica spletne trgovine BioKatka.si in urednica spletne strani.
Ste si mogoče ogledali izdelke v akciji?