You are currently viewing Najboljše palačinke

Najboljše palačinke

Receptov za najboljše palačinke je zagotovo toliko kot je kuharic/kuharjev. Vsak jih pripravi po svoje, doda kakšno sestavino in s tem izboljša okus. Čeprav jih ponavadi pripravim kar po občutku, je še vedno ta klasičen recept zelo aktualen. Kako pa jih pripraviš ti? Kakšne so pa tebi najljubše?

Slastne palačinke za zajtrk

Sestavine za pripravo

  • 250 g pirine moke
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 jajci
  • 500 ml mleka ali rastlinskega napitka
  • ščepec soli
Sestavine za najboljše palačinke

Priprava 

  1. V posodo dodamo vse sestavine ter dobro premešamo. Najbolje da to storimo kar z električnim mešalnikom, da ne nastanejo grudice.
  2. Ponev segrejemo in vanjo vlijemo eno zajemalko zmesi in počakamo, da palačinka dobi lepo rjavo zlato barvo oziroma jo pečemo toliko časa, da zmes ne zgleda več tekoča. Nato jo obrnemo za nekaj sekund.
  3. Ko so pečene jih odstranimo in položimo na krožnik.
  4. Palačinkam lahko dodamo sadni namaz ali sladki namaz. Po želji 🙂
Najboljše palačinke brez namaza

Najboljše palačinke po klasičnem receptu so odlične tudi kot hitro pripravljena sladica. Poglej si tudi recept za palačinke brez jajc in mleka ter recept za puhaste ameriške palačinke.

Izdelki, uporabljeni v objavi: