You are currently viewing Marmorni kolač brez glutena

Marmorni kolač brez glutena

Marmorni kolač brez glutena je eden od najboljših kolačev. Poleg enostavne priprave je pecivo zelo okusno in mehko.

Sestavine za pripravo

  • 250 g brezglutenske moke
  • 200 g sladkorja
  • 200g masla
  • 80 ml mleka (ali rastlinskega napitka)
  • 4 jajca
  • ½ žličke vanilijevega sladkorja
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 4 žlice kakava

Priprava- marmorni kolač brez glutena

  1. V skledi penasto vmešamo sladkor in maslo. Nato dodamo jajca in mleko. Dobro premešamo.
  2. Postopoma dodajamo še moko, vanilijev sladkor in pecilni prašek.
  3. V pekač damo peki papir in polovico te zmesi vlijemo v pekač.
  4. V drugo polovico zmesi dodamo kakav, dobro premešamo in zlijemo na prvo polovico zmesi.
  5. Pečemo na 175°C , 45 do 50 minut (naredi preizkus z zobotrebcem).

Marmorni kolač smo pekli z univerzalno mešanico, ki jo dobite v spletni trgovini BioKatka.

Če niste ljubitelj marmornega kolač, naj vam dan posladka Jabolčna pita brez glutena.

Izdelki, uporabljeni v objavi: