Marmorni kolač brez glutena je eden od najboljših kolačev. Poleg enostavne priprave je pecivo zelo okusno in mehko.
Sestavine za pripravo
- 250 g brezglutenske moke
- 200 g sladkorja
- 200g masla
- 80 ml mleka (ali rastlinskega napitka)
- 4 jajca
- ½ žličke vanilijevega sladkorja
- 1 žličko pecilnega praška
- 4 žlice kakava
Priprava- marmorni kolač brez glutena
- V skledi penasto vmešamo sladkor in maslo. Nato dodamo jajca in mleko. Dobro premešamo.
- Postopoma dodajamo še moko, vanilijev sladkor in pecilni prašek.
- V pekač damo peki papir in polovico te zmesi vlijemo v pekač.
- V drugo polovico zmesi dodamo kakav, dobro premešamo in zlijemo na prvo polovico zmesi.
- Pečemo na 175°C , 45 do 50 minut (naredi preizkus z zobotrebcem).
Marmorni kolač smo pekli z univerzalno mešanico, ki jo dobite v spletni trgovini BioKatka.
Če niste ljubitelj marmornega kolač, naj vam dan posladka Jabolčna pita brez glutena.
Vir: 1 – Rapunzel
Izdelki, uporabljeni v objavi:
Lastnica spletne trgovine BioKatka.si in urednica spletne strani.
Ste si mogoče ogledali izdelke v akciji?