So ti všeč mafini z borovnicami? Tokrat smo pripravili okusne mafine brez glutena, dodali pa smo jim borovnice.
Sestavine za pripravo – mafini z borovnicami
- 250 g univerzalne brezglutenske moke
- 150 g trsnega sladkorja
- 1 čajna žlička psiliuma – indijskega trpotca
- 1,5 čajne žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- 80 g masla
- 2 jajci
- 100 ml mleka ali rastlinskega napitka
Priprava:
- Pripravimo pekač za mafine in vanj položimo papirnate modelčke. Pečico ogrejemo na temperaturo 200 °C.
- V posodi zmešamo jajca, mleko, sladkor in dodamo raztopljeno maslo. Rahlo zmešamo.
- Tej zmesi dodamo v naprej zmešano mešanico moke, pecilnega praška, psiliuma in soli. Zmes dobro premešamo.
- V testo lahko po želji dodamo sveže ali zmrznjeno sadje.
- Nato napolnimo papirnate modelčke in dodamo borovnice.
- Pečemo približno 30 minut v predhodno ogreti pečici na 200 °C.
- Nasvet: V pečico lahko postavite skodelico vode, da je pecivo bolj sočno.
Mmmm, mafini brez glutena … Dober tek!
Če želite pripraviti biskvit, bo Čokoladni biskvit z mandlji odlična ideja.
Izdelki, uporabljeni v objavi:
Lastnica spletne trgovine BioKatka.si in urednica spletne strani.
Ste si mogoče ogledali izdelke v akciji?