You are currently viewing Mafini z borovnicami

Mafini z borovnicami

So ti všeč mafini z borovnicami? Tokrat smo pripravili okusne mafine brez glutena, dodali pa smo jim borovnice.

Sestavine za pripravo – mafini z borovnicami

  • 250 g univerzalne brezglutenske moke
  • 150 g trsnega sladkorja
  • 1 čajna žlička psiliuma – indijskega trpotca
  • 1,5 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 80 g masla
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka ali rastlinskega napitka

Priprava:

  1. Pripravimo pekač za mafine in vanj položimo papirnate modelčke. Pečico ogrejemo na temperaturo 200 °C.
  2. V posodi zmešamo jajca, mleko, sladkor in dodamo raztopljeno maslo. Rahlo zmešamo.
  3. Tej zmesi dodamo v naprej zmešano mešanico moke, pecilnega praška, psiliuma in soli. Zmes dobro premešamo.
  4. V testo lahko po želji dodamo sveže ali zmrznjeno sadje.
  5. Nato napolnimo papirnate modelčke in dodamo borovnice.
  6. Pečemo približno 30 minut v predhodno ogreti pečici na 200 °C.
  7. Nasvet: V pečico lahko postavite skodelico vode, da je pecivo bolj sočno.

Mmmm, mafini brez glutena … Dober tek!

Če želite pripraviti biskvit, bo Čokoladni biskvit z mandlji odlična ideja.

Izdelki, uporabljeni v objavi: