Ko zadišijo sočni in slastni mafini brez glutena, se jim je težko upreti. Izvrstnega okusa in enostavne priprave. Mafini brez glutena so odlična rešitev ko si zaželimo nekaj sladkega.
Sestavine:
250g univerzalna brezglutenska moka
1 čajna žlička psiliuma – indijskega trpotca
1,5 čajne žličke pecilnega praška
ščepec soli
80g masla
150g trsnega sladkorja
2 jajci
100ml mleka
Po želji lahko mafinom dodamo tudi 200g svežega ali zmrznjenega sadja (jagode, borovnice, ribez, maline, robide).
Opis priprave:
- Pripravimo pekač za mafine in vanj položimo papirnate modelčke. Pečico ogrejemo na 200 °C.
- V posodi zmešamo jajca, mleko, sladkor in dodamo raztopljeno maslo. Rahlo zmešamo.
- Tej zmesi dodamo v naprej zmešano mešanico moke, pecilnega praška, psiliuma in soli. Zmes dobro zmešamo.
- V testo lahko po želji dodamo sveže ali zmrznjeno sadje.
- Nato napolnimo papirnate modelčke.
- Pečemo približno 30 minut v predhodno ogreti pečici na 200 °C.
- Nasvet: V pečico lahko postavite skodelico vode, da je pecivo bolj sočno.
Ko zadiši po mafinih… Dober tek!
Izdelki, uporabljeni v objavi:
Lastnica spletne trgovine BioKatka.si in urednica spletne strani.
Ste si mogoče ogledali izdelke v akciji?