You are currently viewing Mafini brez glutena

Mafini brez glutena

Ko zadišijo sočni in slastni mafini brez glutena, se jim je težko upreti. Izvrstnega okusa in enostavne priprave. Mafini so odlična rešitev ko si zaželimo nekaj sladkega.

Sestavine za pripravo – mafini brez glutena:

  • 250 g univerzalna brezglutenska moka
  • 1 čajna žlička psiliuma – indijskega trpotca
  • 1,5 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 80 g masla
  • 150 g trsnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka

Po želji lahko mafinom dodamo tudi 200g svežega ali zmrznjenega sadja (jagode, borovnice, ribez, maline, robide).

Opis priprave:

  1. Pripravimo pekač za mafine in vanj položimo papirnate modelčke. Pečico ogrejemo na 200 °C.
  2. V posodi zmešamo jajca, mleko, sladkor in dodamo raztopljeno maslo. Rahlo zmešamo.
  3. Tej zmesi dodamo v naprej zmešano mešanico moke, pecilnega praška, psiliuma in soli. Zmes dobro zmešamo.
  4. V testo lahko po želji dodamo sveže ali zmrznjeno sadje.
  5. Nato napolnimo papirnate modelčke.
  6. Pečemo približno 30 minut v predhodno ogreti pečici na 200 °C.
  7. Nasvet: V pečico lahko postavite skodelico vode, da je pecivo bolj sočno.

Ko zadišijo mafini brez glutena … Dober tek!

Ko pa si zaželiš rolade, te recept čaka na Rolada z malinami.

Izdelki, uporabljeni v objavi: