Laneni kruh
Laneni kruh

Laneni kruh

Laneni kruh sestavljajo hranilne naravne sestavine, ki imajo ugoden vpliv na naše zdravje.

Sestavine:
40g psilium – mleta semena indijskega trpotca
150g Rapunzel lanene moke
10g pecilnega praška
20 g Rapunzel sezamovih semen
1 čajna žlička Rapunzel soli iz atlantika
225 ml vode
2 čajni žlički jabolčnega kisa
3 jajčni beljaki

Opis priprave:

  1. Pečico segrejte na 175 °C.
  2. Vse suhe sestavine zmešajte v večji posodi in zavrite vodo.
  3. Suhim sestavinam dodajte kis in jajčne beljake. Postopoma dodajajte vodo in konstantno mešajte. Pazite, da testa ne mešate predolgo ali pregrobo, ker se testo med pečenjem drugače ne bo dvignilo.
  4. Roke pokapajte z Rapunzel olivnim oljem in oblikujte 8 enako velikih kroglic.
  5. V pečici kroglice pecite približno 50-60 min (odvisno od pečice in velikosti kroglic).
  6. Kruhki so pečeni ko jih potrkate po dnu in zaslišite votel zvok.

In ne pozabite… laneni kruh  je s Tiger namazom mnogo okusnejši 😉 !

Več o…

Indijski trpotec ali kot mu tudi pravimo psilium ima ugoden vpliv na naša prebavila. Lupine semen indijskega trpotca (vlaknine) so topne v vodi, ob stiku z vodo močno nabreknejo in ustvarijo gel, ki potuje po črevesju ter ga nežno in učinkovito očisti. Indijski trpotec ima ugodne učinke na črevesje, pomaga tako pri zaprtju, ko pri napihnjenosti in driski. Ne pozabimo na tekočino!

Uporabljamo ga tudi pri kuhi in peki, kot na primer v naši zmesi za kruh. Velikokrat ga kot eno od sestavin najdemo v brezglutenskih receptih, saj psilium testo naredi rahlejše in izboljša njegovo teksturo.

Ta članek ima 2 komentarjev

  1. Adri

    pozdrav! probala sam pripremiti kruh po vasem receptu. pekla sam 60 munta na 170 i kruh je iznutra potpuno sirov. sve namirnice sam koristila kao u receptu. gdje je problem?

    1. Katarina Zajc

      Pozdravljeni! Kruh pečete 60 minut pri temperaturi 200 °C, izberite program ventilacije. Lep pozdrav!

Komentarji niso omogočeni