Enostavna, okusna in domača jabolčna pita brez glutena. Slastni in sočni nadev poskrbi, da pita navduši vsakogar. To je odlična pita, ki jo lahko postrežete ob vsaki priložnosti.
Sestavine za pripravo – Jabolčna pita brez glutena
Testo
- 320 g univerzalne moke brez glutena
- polovica pecilnega praška
- 150 g masla
- 60 g sladkorja
- 2 jajci
- 2 žlici mleka (napitka)
Nadev:
- pol kg jabolk
- 40 g sladkorja
- cimet
- vanilijev sladkor
Priprava
- V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo maslo ter napravimo kašico.
- Dodamo sladkor, jajci in mleko ter dobro premešamo.
- Med tem ko testo počiva (na hladnem, pol ure) pripravimo jabolka za nadev.
- Jabolka olupimo in naribamo.
- Testo razdelimo na dva dela. Polovico testa razvaljamo na približno 4 mm debelo in ga prenesemo v pekač.
- Po testu v pekaču razporedimo naribana jabolka, sladkor, vanilijev sladkor in cimet.
- Pokrijemo z drugim delom razvaljanega testa. Lahko naredimo tudi mrežo.
- Pečemo 40 minut pri 190°C.
Opombe: Količino jabolk lahko prilagodimo našemu okusu. Za nadev lahko uporabimo tudi drugo sadje.
Izdelki, uporabljeni v objavi:
Lastnica spletne trgovine BioKatka.si in urednica spletne strani.
Ste si mogoče ogledali izdelke v akciji?