You are currently viewing Jabolčna pita brez glutena

Jabolčna pita brez glutena

Enostavna, okusna in domača jabolčna pita brez glutena. Slastni in sočni nadev poskrbi, da pita navduši vsakogar. To je odlična pita, ki jo lahko postrežete ob vsaki priložnosti.

Sestavine za pripravo – Jabolčna pita brez glutena

Testo

  • 320 g univerzalne moke brez glutena
  • polovica pecilnega praška
  • 150 g masla
  • 60 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 žlici mleka (napitka)

Nadev:

  • pol kg jabolk
  • 40 g sladkorja
  • cimet
  • vanilijev sladkor
Jabolčna pita z nadevom
Jabolčna pita z nadevom jabolk, cimeta, sladkorja in vanilijevega sladkorja.

Priprava

  1. V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo maslo ter napravimo kašico.
  2. Dodamo sladkor, jajci in mleko ter dobro premešamo.
  3. Med tem ko testo počiva (na hladnem, pol ure) pripravimo jabolka za nadev.
  4. Jabolka olupimo in naribamo.
  5. Testo razdelimo na dva dela. Polovico testa razvaljamo na približno 4 mm debelo in ga prenesemo v pekač.
  6. Po testu v pekaču razporedimo naribana jabolka, sladkor, vanilijev sladkor in cimet.
  7. Pokrijemo z drugim delom razvaljanega testa. Lahko naredimo tudi mrežo.
  8. Pečemo 40 minut pri 190°C.

Opombe: Količino jabolk lahko prilagodimo našemu okusu. Za nadev lahko uporabimo tudi drugo sadje.

Izdelki, uporabljeni v objavi: