Wiley`s Finest Omega 3 olje za otroke EPA 3+ 125ml

34.30

Wiley`s Finest Omega 3 olje za otroke 3+ (Elementary EPA) je edinstvena formulacija treh maščobotopnih vitaminov, primešanih vrhunskemu koncentratu ribjega olja z odličnim naravnim okusom po mangu in breskvi.

Proizvajalec: Wiley`s Finest

Opis

Wiley`s Finest Omega 3 olje za otroke 3+ (Elementary EPA) je edinstvena formulacija treh maščobotopnih vitaminov, primešanih vrhunskemu koncentratu ribjega olja z odličnim naravnim okusom po mangu in breskvi.

Elementary EPA, Wiley’s Finest

Zaradi prehranskih izbir šoloobveznih otrok, ki radi posežejo po ultra predelanih živilih kot so kosmiči, čipsi in sladkarije, lahko pride do nezadostnega vnosa dolgoverižnih maščobnih kislin omega 3 in maščobotopnih vitaminov A in E. Njihove oči pa trpijo zaradi pretirane izpostavljenosti modri svetlobi iz zaslonov. Edinstvena formulacija treh maščobotopnih vitaminov, primešanih vrhunskemu koncentratu ribjega olja z odličnim naravnim okusom po mangu in breskvi. S samo eno žličko prejmejo otroci kar 1000 mg EPK in 500 mg DHK, ki ima vlogo pri razvoju možganov in vida. Dopolnilo je izboljšano še z luteinom, antioksidantom, ki nastaja tudi v očeh, dodan pa je tudi ustrezen odmerek vitamina D. Primerno za vse otroke nad tremi leti, odmerek naj se prilagaja starosti otroka.

EFSA – Evropska agencija za varnost hrane je potrdila, da lahko z dnevnim vnosom 250mg EPK in vsaj 250mg DHK dosežemo koristne učinke:

  • ima DHK vlogo pri delovanju možganov,
  • imata EPK in DHK vlogo pri delovanju srca,
  • ima DHK vlogo pri ohranjanju vida.

 

Tako kot v možganih, je tudi v očesni mrežnici visoka raven DHA nenasičene maščobne kisline.

Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob, k delovanju imunskega sistema, k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja ter k delovanju mišic.

NE VSEBUJE: sladkorja, glutena, škroba, kvasa, pšenice, mleka in mlečnih izdelkov, umetnih sladil, umetnih barvil, oreškov, morskih sadežev, jajc, arašidov, soje in koruze.

Čistoča ribjih olj Wiley’s Finest

Za Wiley’s Finest je morje že 35 let vir navdiha in obstoja, zato z morskim habitatom ravnajo odgovorno. Natančno vedo, na katerih ribiških ladjah in kdaj so bile ribe ulovljene. Pozorni so na obnovo ribjega staleža, na občutljiva naravna ravnovesja med morskim življenjem in ohranjanjem morske diverzitete. Za unikaten, sledljiv in trajnosten način pridobivanja olja je podjetje dobilo certifikat MSC, ki jamči, da je ribolov trajnosten. Wiley’s Finest je eno redkih svetovnih podjetij, ki lahko zagotovi popolno sledljivost, saj za celoten proces od ulova do embalaže poskrbi samo.

Še preden pride katero koli olje Wiley’s Finest na police, so čistoča, stopnja oksidacije in ostali parametri kakovosti preverjeni tudi s strani neodvisnih laboratorijev. Proizvodnja ribjih olj Wiley’s Finest poteka brez uporabe kemikalij in topil. Zaradi naprednega tehnološkega postopka pridobivanja olja, dodajanja naravnih antioksidantov, kot je vitamin E, ter ustreznega polnjenja in kapsuliranja se Wiley’s Finest omega 3 in omega 7 maščobne kisline uvrščajo med olja z eno najnižjih stopenj oksidacije (TOTOX < 5) na svetu.

Celoten asortiman olj je certificiran s strani svetovne nadzorne organizacije SQF. Pri parametrih čistosti in oksidativnih vrednosti omega 3 maščobnih kislin EPA in DHA (PCB, PCDD / F, dioksini, težke kovine, stopnja oksidacije in mikrobiološka ustreznost) Wiley’s Finest upošteva standarde priznane organizacije GOED (Global Organization for EPA and DHA Omega 3s).

Uporaba:
Od 3. leta dalje 1 čajna žlička (5 ml) dnevno ob obroku.

Sestavine:
Povprečje na 5 ml:
Koncentrirano ribje olje 4100 mg
Vsebuje naslednje Omega-3 maščobne kisline: 1600 mg
– EPA (eikozapentaenojska kislina) 1000 mg
– DHA (dokozaheksaenojska kislina) 500 mg
– Druge omega 3 maščobne kisline 100 mg
Vitamin A 450 µg 56 %
Vitamin D3 (holekalciferol) 50 µg – 1000 %
Vitamin E 134 mg – 1117 %
Lutein (FloraGLO®) 10 mg
Zeaksantin 1 mg
*mg = miligram, µg = mikrogram

Opozorilo:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Pri zdravljenju z zdravili se o uporabi posvetujte z zdravstvenim delavcem. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka, razen če vam je tako naročil zdravstveni delavec. Ne priporočamo ga med nosečnostjo ali dojenjem, razen če vam zdravstveni delavec svetuje drugače.

Neto količina: 125ml

Proizvajalec: Wiley’s Finest, Ohio, ZDA