Terranova Vitamin D3 50µg, kompleks 50 kapsul

20.65

Terranoa vitamin D3 50µg je pridobljen iz lišajev in je primeren za vegetarijance in vegane.

Proizvajalec: Terranova

Opis

Vitamin D3  50µg vsebuje vitamin D3 pridobljen iz lišajev, ki je primeren za vegane. D3 se učinkoviteje in hitreje pretvori v aktivno obliko, zato se vrednosti vitamina D v telesu hitreje izboljšajo.

Listi koriandra vsebujejo vitamina K in A, potreben za optimalno absorpcijo vitamina D ter za njegovo naravno sintezo v telesu.

V preteklosti so menili, da je dodajanje vitamina D priporočljivo samo za dojenčke, danes pa znanstvene študije njegovo pomanjkanje pri odraslih povezujejo z motnjami v imunskem sistemu in s kroničnimi boleznimi.

Da je uživanja vitamina D pomembno je potrdila tudi evropska agencija za varnost hrane (EFSA), ki je odobrila naslednje zdravstvene trditve:

 • prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja,
 • prispeva k normalni ravni kalcija v krvi,
 • prispeva k ohranjanju zdravih kosti,
 • prispeva k delovanju mišic,
 • prispeva k ohranjanju zdravih zob,
 • prispeva k delovanju imunskega sistema,
 • ima vlogo pri delitvi celic.

Terranova vitamin D3 50µg za odrasle

 • iz 100% naravnih sestavin,
 • brez veziv in polnil,
 • primeren za vegane,
 • brez GSO,
 • ni testiran na živalih,
 • je brez pšenice, koruze, soje , kvasa, mleka, želatine, brez živalskih sestavin, brez dodanega sladkorja in brez barvil.

 

Ker je današnji način življenja takšen, da je izpostavljanje soncu prekratko (službe čez cel dan, strah pred sončnimi žarki, sončne kreme z visokimi faktorji), je pojavljanje rahitisa v vedno večja. Zato je uživanje prehranskih dopolnil z vitaminom D zelo priporočljiva.

Tudi črevesna flora mora biti zdrava, saj se vitamin D absorbira v tankem črevesju!

Uporaba:
Priporočamo da vitamin D3 50µg, kompleks zaužijete kot prehransko dopolnilo za odrasle, 1 kapsulo dnevno, pri obroku (50µg = 2000iu). Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.

Sestavine:
Ena vegetarijanska kapsula:
Magnifood kompleks 600 mg vsebuje:
stabilizirai riževi otrobi 300 mg
gobe šitake (sušene z zamrzovanjem) 75 mg
koriandrovi listi (sušeni z zamrzovanjem) 75 mg
spirulina (Spirulina platensis) 75 mg
bučna semena 75 mg
vegetarijanski ovoj kapsule (hidroksipropilmetil celuloza) 118 mg
vitamin D3 (veganski holekalciferol – iz lišajev) 2000 i.u. / 50 µg

Dodaj v košarico

Opozorila:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Pri zdravljenju z zdravili se o uporabi posvetujte z zdravstvenim delavcem. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka, razen če vam je tako naročil zdravstveni delavec. Ne priporočamo ga med nosečnostjo ali dojenjem, razen če vam zdravstveni delavec svetuje drugače.

Neto količina: 50 kapsul

Terranova Nutrition – britanska blagovna znamka naravnih prehranskih dopolnil proizvaja izdelke z aktivnimi oblikami hranil najboljše kakovosti. Prehranska dopolnili Terranova vsebuje samo aktivne sestavine in patentirano zmes – kompleks Magnifood, ki je sestavljena iz ekološko pridelanih in divje rastočih rastlin. Magnifood kompleks v izdelkih Terranova nadomešča vsa polnila, veziva, pomožna sredstva in aditive. Magnifood kopleks izboljša učinek, absorpcijo in funkcijo prehranskih dopolnil.