Viridian Športni elektroliti iz Velikega slanega jezera 100ml

15.90

Viridian Športni elektroliti vsebujejo vse pomembne minerale in minerale v sledovih. Izdelek je narejen iz naravne mešanice slanice jezera Great Salt Lake in je odličen za hidracijo telesa.

Proizvajalec: Viridian

Opis

Viridian Športni elektroliti – športno koncentrirano tekočino elektrolitov pridobivajo iz jezera Great Salt Lake, Utah v Ameriki.

Elektroliti so mineralne snovi, ki imajo električen naboj in lahko vplivajo na pH krvi in mišično funkcijo.

Športni elektroliti vsebuje vse potrebne elektrolite v ionski obliki ter vse druge minerale, ki so naravno prisotni v morski vodi. Ionska oblika pomeni, da minerale spremeni v ione (se pripne na negativno nabite mineralne komplekse).

Za hidratacijo telesa je ključno, da so elektroliti prisotni v ionski obliki. V študiji o pomembnosti elektrolitov za rehidracijo telesa, je osem oseb pilo navadno vodo, drugih osem pa vodo, z dodanimi elektroliti. Ta dodatek elektrolitov navadni vodi je zmanjšal potrebo primerne količine tekočine za optimalno hidratacijo telesa.

To pomeni, da lahko dodajanje elektrolitov tekočini pripomore k temu, da med fizično aktivnostjo organizem ne potrebuje tako velike količine vode, ki obremeni želodec in predstavlja dodatno breme, obenem pa zmanjša utrujenost pri daljših fizičnih naporih.

Viridian športni elektroliti vsebujejo vse pomembne minerale in minerale v sledovih. Izdelek je narejen iz naravne mešanice slanice jezera Great Salt Lake.

Edinstvena formula vsebuje optimalno kombinacijo ključnih mineralov, kot so natrij, klor, magnezij in kalij, ki so vključeni pri uravnavanje tekočine v telesu in vplivajo na volumen tekočine v krvi. Pretok vode se regulira s koncentracijo elektrolitov na obeh straneh celične membrane. Fizična aktivnost poveča izgubo tekočine (znoj). Če te tekočine ne nadomestimo, lahko pride do dehidracije telesa.  Dehidracija tako zmanjšuje učinkovitost z zmanjšanjem volumna krvi in poveča telesno temperaturo, kar predstavlja dodaten napor za srce in pljuča.

Uporaba:
Kot prehransko dopolnilo vzemite 2,5ml (približno pol čajne žličke)  do 10ml (približno 2 čajni žlički) dnevno po potrebi ali po navodilih zdravstvenega delavca. Elektrolite razredčite v 1l vode ali soka.

Sestavine:
2,5 ml zagotavlja približno:
Klorid 398 mg
Magnezij 46 mg
Natrij 127 mg
Kalij 132 mg

Dodaj v košarico

Neto količina: 100ml

Viridian Nutrition – Etični vitamini z ekološkim srcem. Britanska blagovna znamka Viridian vsebuje samo 100% čiste aktivne sestavine, ekološko pridelane, brez prisotnosti škodljivih snovi. Med Viridian naravnimi prehranskimi dopolnili dobite naravne vitamine in minerale, ekološka olja in zelišča, tinkture in balme. Vsi so zasnovani tako, da okrepijo naše zdravje. Veliko izdelkov ima tudi ekološki certifikat. Njihovi izdelki so veganski. Ne vsebujejo dodanega sladkorja, glutena, pšenice, laktoze, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Izdelki (kapsule) ne vsebujeo polnil (so brez magnezijevega stearata, silicijevega dioksida, maltodekstrina). Izdelki Viridian Nutrition niso testiranj na živalih.