Wiley`s Finest Veganska omega 3 60 kapsul

34.15

Veganska Omega 3 – za vegane sprejemljiva formulacija dveh izjemnih olj – olje iz semen rastline navadno ptičje seme, lat. Buglossoides arvensis, in olja iz alg.

Proizvajalec: Wiley`s Finest

Opis

Veganska omega 3 zagotavlja veganski vir pomembnih omega-3 esencialnih maščobnih kislin EPA in DHA. Primeren vnos DHK, za možgane ključne maščobne kisline omega 3, je vegatarijencem in veganom težje dosegljiv.

Z uživanjem lanenega in konopljinega olja, oreščkov, telo oskrbimo le z omega 3 maščobno kislino ALK (ALA). Ta pa se mora šele pretvoriti v zdravju koristni DHK in EPK. Proces pretvorbe je tako neučinkovit, da se v EPK pretvori le največ 10% ALK, kar je odločno premalo.

Za vegane sprejemljiva formulacija dveh izjemnih olj – olje iz semen rastline navadno ptičje seme, lat. Buglossoides arvensis, in olja iz alg. Obe olji sta bogati z večkrat nenasičenimi maščobnimi kislinami, zato v kombinaciji po sestavi predstavljajta ustrezno alternativo ribjemu olju. V dnevnem odmerku je kar 500 mg DHK, primernih za vegane in vegetarijance, in 1000 IU vitamina D3 skupaj z 125% priporočenega dnevnega vnosa vitamina E.

Omega 3 maščobne kisline imajo zelo ugoden in zdrav vpliv na telo. Najbolj znani ste DHA in EPA nenasičeni maščobni kislini omega 3.

EFSA – Evropska agencija za varnost hrane je odobrila naslednje zdravstvene trditve:

  • DHK ima vlogo pri delovanju možganov,
  • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida,
  • EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.

Dnevni vnos mora biti vsaj 250 mg EPK in vsaj 250 mg DHK.

DHA je ključna sestavina vseh celičnih membran in je je največ v možganih in mrežnici (očesu). EPA in DHA imata pomembno vlogo pri zmanjševanju vnetnih procesov v telesu. (1)

NE VSEBUJE: rib, sladkorja, glutena, škroba, kvasa, pšenice, mleka in mlečnih izdelkov, umetnih sladil, umetnih barvil, oreškov, morskih sadežev, jajc, arašidov, soje in koruze.

Čistoča ribjih olj Wiley’s Finest

Za Wiley’s Finest je morje že 35 let vir navdiha in obstoja, zato z morskim habitatom ravnajo odgovorno. Natančno vedo, na katerih ribiških ladjah in kdaj so bile ribe ulovljene. Pozorni so na obnovo ribjega staleža, na občutljiva naravna ravnovesja med morskim življenjem in ohranjanjem morske diverzitete. Za unikaten, sledljiv in trajnosten način pridobivanja olja je podjetje dobilo certifikat MSC, ki jamči, da je ribolov trajnosten. Wiley’s Finest je eno redkih svetovnih podjetij, ki lahko zagotovi popolno sledljivost, saj za celoten proces od ulova do embalaže poskrbi samo.

Še preden pride katero koli olje Wiley’s Finest na police, so čistoča, stopnja oksidacije in ostali parametri kakovosti preverjeni tudi s strani neodvisnih laboratorijev. Proizvodnja ribjih olj Wiley’s Finest poteka brez uporabe kemikalij in topil. Zaradi naprednega tehnološkega postopka pridobivanja olja, dodajanja naravnih antioksidantov, kot je vitamin E, ter ustreznega polnjenja in kapsuliranja se Wiley’s Finest omega 3 in omega 7 maščobne kisline uvrščajo med olja z eno najnižjih stopenj oksidacije (TOTOX < 5) na svetu.

Celoten asortiman olj je certificiran s strani svetovne nadzorne organizacije SQF. Pri parametrih čistosti in oksidativnih vrednosti omega 3 maščobnih kislin EPA in DHA (PCB, PCDD / F, dioksini, težke kovine, stopnja oksidacije in mikrobiološka ustreznost) Wiley’s Finest upošteva standarde priznane organizacije GOED (Global Organization for EPA and DHA Omega 3s).

Uporaba:
Kot prehransko dopolnilo vzemite dve kapsuli dnevno ob obroku.

Sestavine:
Olje alg (olje morskih alg [Schizochytrium sp], naravni triglicerid), Ahiflower® (Olje iz semen rastline navadno ptičje seme [Buglossoides arvensis] naravni triglicerid), mešanica naravnih antioksidantov (ekstrakt rožmarina, mešani tokoferoli brez GSO, lecitin sončnic, askorbil palmitat), vitamin E brez GSO (iz sončnice), naravni vitamin K2 (MenaQ7®) v sončničnem olju, Vitashine™ Vitamin D3 (olje lišajev in kokosovo olje), mehke kapsule (iz škroba koruze brez GSO, glicerin palm, karagenan, sorbitol, prečiščena voda).

2 kapsuli vsebujeta:
Olje alg 1250 mg
Vsebuje naslednje Omega-3 maščobne kisline: 505 mg
– EPA (eikozapentaenojska kislina) 5 mg
– DHA (dokozaheksaenojska kislina) 500 mg
Olje semen rastline navadno ptičje seme 400 mg
Vsebuje naslednje Omega-3 maščobne kisline: 220 mg
– ALA (α-linolenska kislina) 160 mg
– SDA (stearidonska kislina) 60 mg
– GLA (gama-linolenska kislina) 10 mg
Vitamin D3 (holekalciferol) 1000 IU/25µg (500% RDA)
Vitamin E 15 mg (125% RDA)
Vitamin K2 25 µg

*mg = miligram, µg = mikrogram
RDA – povprečni dnevni vnos 

NE VSEBUJE: rib, sladkorja, glutena, škroba, kvasa, pšenice, mleka in mlečnih izdelkov, umetnih sladil, umetnih barvil, oreškov, morskih sadežev, jajc, arašidov, soje in koruze.

Opozorila:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Pri zdravljenju z zdravili se o uporabi posvetujte z zdravstvenim delavcem. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka, razen če vam je tako naročil zdravstveni delavec. Ne priporočamo ga med nosečnostjo ali dojenjem, razen če vam zdravstveni delavec svetuje drugače.

Neto količina: 60 kapsul

Proizvajalec: Wiley’s Finest, Ohio, ZDA