Terranova Folat 400µg, kompleks 50 kapsul

18.95

Folat prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, k sintezi aminokislin in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Proizvajalec: Terranova

Opis

Folat ali vitamin B9 je veliko primernejša izbira tudi za osebe z mutacijo gena MTHFR, ki folne kisline ne morejo ustrezno presnoviti. Tovrstno mutacijo naj bi imelo kar 40 % ljudi.

Skupaj v z vitaminom B12 prispeva k znižanju previsokega nivoja homocisteina. Raziskave kažejo, da je optimalen nivo homocisteina povezan z optimalnim delovanjem srca in ožilja.

Sodobne prehranske navade pogosto vodijo v pomanjkanje folata. Dokazano je, da ženske v rodni dobi ne zaužijejo dovolj folata, zato se njegovo dodajanje priporoča že štiri mesece pred zanositvijo in prve tri mesece nosečnosti. S tem se bistveno zmanjšajo okvare ploda, kot je okvara nevralne cevi.

S strani evropske agencije za varnost hrane (EFSA) ima vitamin B9 odobrene naslednje zdravstvene trditve:

 • prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo,
 • prispeva k sintezi aminokislin,
 • prispeva k nastajanju krvi,
 • prispeva k presnovi homocisteina,
 • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
 • ima vlogo pri delitvi celic.

 

Terranova Folat

 • iz 100% naravnih sestavin,
 • brez veziv in polnil,
 • primeren za vegane,
 • brez GSO,
 • ni testiran na živalih,
 • je brez pšenice, koruze, soje , kvasa, mleka, želatine, brez živalskih sestavin, brez dodanega sladkorja in brez barvil.

 

Uporaba:
Priporočamo da se Folat zaužijejo kot prehransko dopolnilo za odrasle, 1 kapsulo dnevno, pri obroku. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.

Sestavine:
Ena rastlinska kapsula vsebuje:
Magnifood kompleks vsebuje: 500 mg
Stabilizirani riževi otrobi 200 mg
Sok in listi rdeče pese** (sušena z zamrzovanjem) 150 mg
Listi špinače** (sušena z zamrzovanjem) 75 mg
Bučno seme (sušena z zamrzovanjem) 75 mg
Vegetarijanski ovoj kapsule 95 mg
Folat (kalcijev-L-metilfolat) 400 μg – 200% PDA
* PDV/RDA – V EU priporočeni dnevni vnos.
**Iz nadzorovane ekološke pridelave.

Dodaj v košarico

Opozorila:
Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Pri zdravljenju z zdravili se o uporabi posvetujte z zdravstvenim delavcem. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka, razen če vam je tako naročil zdravstveni delavec. Ne priporočamo ga med nosečnostjo ali dojenjem, razen če vam zdravstveni delavec svetuje drugače.

Neto količina: 50 kapsul

Terranova Nutrition – britanska blagovna znamka naravnih prehranskih dopolnil proizvaja izdelke z aktivnimi oblikami hranil najboljše kakovosti. Prehranska dopolnili Terranova vsebuje samo aktivne sestavine in patentirano zmes – kompleks Magnifood, ki je sestavljena iz ekološko pridelanih in divje rastočih rastlin. Magnifood kompleks v izdelkih Terranova nadomešča vsa polnila, veziva, pomožna sredstva in aditive. Magnifood kopleks izboljša učinek, absorpcijo in funkcijo prehranskih dopolnil.