Eterično olje čajevca ekološko 10ml

6.60

Eterično olje čajevca ima močno antimikrobno, protivirusno in protiglivično delovanje in lahko pomaga pri aknasti koži, prhljaju, …

Dodaj na seznam želja
Dodaj na seznam želja

Opis

Eterično olje čajevca je pridobljen s parno destilacijo listov čajevca, ki izhaja iz Avstralije. Lahko je bledo rumene barve ali pa celo brezbarvno in ima zelo svež, medicinski vonj z značilnimi podtoni zelišč in mentola.

Znano je po svojem močnem stimulativnem delovanju na imunski sistem. Masaža z razredčenim eteričnim oljem čajevca v baznem olju (mandljev) pred operacijo lahko okrepi telo in zmanjša po-operativni šok.

Z uporabo v izparilniku lahko pomaga pri prehladu, težavah s sinusi in virusnih infekcijah.

Uporaba in zdravilne lastnosti – eterično olje čajevca

  • eterično olje čajevca ima močno antimikrobno, protivirusno in protiglivično delovanje,
  • lahko pomaga pri glivičnih obolenjih na nohtih,
  • nepogrešljiv je pri negi pikov insektov,
  • pomaga pri aknasti koži,
  • v izdelkih za nego se nahaja v šamponih proti prhljaju,
  • eterično olje čajevca je glavna sestavina naravnih izdelkov za odganjanje nadležnih naglavnih uši.

 

Embalaža:
Eterična olja Biopark Cosmetics so pakirana v posebno črno vijolično steklo (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Embalaža prepušča izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

Dodaj v košarico

Zanimivosti:
Čajevec je manjše drevo ali grm z ozkimi listi, ki lahko zraste do 7 metrov visoko. Najbolj uspeva na močvirnatih tleh. V teh časih ga predvsem gojijo v plantažah. drevo je zelo trpežno, za predelavo eteričnega olja pa ga obrežejo vsaki dve leti.Eterično olje čajevca se uporablja v aromaterapiji, že davno pa so ga uporabljali avstralski Aborigini.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko povzroči preobčutljivost kože pri nekaterih ljudeh.

Sestava (INCI): Melaleuca Alternifolia.*
*sestavine iz ekološke pridelave.

Neto količina: 10ml

Biopark Cosmetics – edino z naravo lahko pridemo do zdravja. Naravna kozmetika, ki temelji na 100% naravnih sestavinah.

Opozorila:
Opozorilna beseda: NEVARNO
H226 Vnetljiva tekočina in hlapi.
H302 Zdravju škodljivo pri zaužitju.
H304 Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
H315 Povzroča draženje kože.
H319 Povzroča hudo draženje oči.
H332 Zdravju škodljivo pri vdihavanju.
H411 Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
P210 Hraniti ločeno od vročine/isker/odprtega ognja/vročih površin. — Kajenje prepovedano.
P261 Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
P273 Preprečiti sproščanje v okolje.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P301+P310 PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika.
P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.