Energijsko informiran šampon Harmony 200ml

19.90

Energijsko informiran šampon Harmony je unikaten in izviren šampon, ki ne vsebuje parabenov, sulfatov in sintetičnih parfumov.

Proizvajalec: Etnobotanika

Opis

Energijsko informiran šampon Harmony je unikaten in izviren šampon, ki ne vsebuje parabenov, sulfatov in sintetičnih parfumov.

Šampon vsebuje samo naravne sestavine, negujejo vaše lasišče in lase.

Energijsko informiran šampon Harmony:

 • je slovenski izdelek, ki je plod slovenskega znanja, saj je zasnovan in izdelan v Sloveniji,
 • Adinkra simbol energijsko informira vsebino šampona,
 • ECOGEA Organic ekološki certifikat zagotavlja 97,5 % sestavin naravnega izvora,
 • aromaterapevtska mešanica ekoloških eteričnih olj nadomešča škodljive sintetične parfume,
 • reciklirana plastenka za bolj čisto okolje.

 

Uporaba šampona:

 • Voda naj bo telesne temperature – bolje hladna kot vroča. Vroča voda izsuši kožo lasišča in draži lojnice, da izločajo več maščobe.
 • Lase pred šamponiranjem popolnoma zmočite. Da bo šampon učinkovito odstranil umazanijo iz vaših las, morajo lasje biti popolnoma mokri. Če med lasmi ostanejo otočki suhih las, šampon ne bo mogel popolnoma opraviti svojega dela. Poleg tega boste porabili več šampona kot bi bilo to potrebno.
 • Šampon najprej stisnete na dlan, ga porazdelite med obema dlanema in nanesete na lasišče. Lasišče je mastno in potrebuje več čistilne pene. Nanos šampona po dolžini las ni potrebno, ker so lasje po dolžini le prašni. Umazanija se bo po dolžini las odstranila, ko bomo izpirali našamponirano lasišče.
 • Lasišče masirajte z nežnimi krožnimi gibi in šampon pustite delovati na njem 1 minuto Koža na lasišču je tanka in občutljiva ter nima podkožja. Napeta je na lobanjo in prepredena s kapilarami in živčnimi končiči. Grobo drgnjenje bi jo poškodovalo.
 • Če je vaše lasišče mastno, šamponiranje ponovite Veliko količino sebuma je teško odstraniti samo z enim šamponiranjem. Priporočjivo je, da si mastno lasišče našamponirate dvakrat. Pri drugem šamponiranju boste opazili obilnejše penjene, kar je dokaz, da je maščoba na lasišču odstranjena.
 • Šamponiranje po dolžini las ni potrebno. Prah, ki se je prilepil na vaše lase iz zraka, odstrani že pena, ki ostane od šamp3oniranja lasišča in pri izpiranju steče po laseh.
 • Lase in lasišče dobro isplaknite. Pri izplakovanju šampona bodite temeljiti. Ostanki šampona bi dražili lasišče, lase pa naredili bojl lepljive in dovzetnejše za umazanijo iz zraka.
 • Lase nežno popivnajte z brisačo Lasje imajo higroskopične lastnosti. To pomeni, da v vodi nabreknejo. Proteini v lasu so povezani v vlakna. Vlakna pa tvorijo vodikove, solne in žveplove vezi. Molekule vode se medsebojno privlačijo in cepijo vodikove vezi. Las nabrekne in postane veliko bolj občutljiv za mehanske poškodbe. Ko je las suh, se vodikove vezi zopet vspostavijo in las ni več tako občutljiv na mehanske poškodbe.
 • Nanesite regenerator in ga pustite delovati najmanj 5 minut Regenerator potrebuje svoj čas, da zazna in popravi poškodbe na laseh. Še bolj učinkovit bo, če boste lase ovili v toplo brisačo, počakali vsaj 5 minut in nato lase izplaknili s hladno vodo.
 • Lase in lasišče popršite s hidrolatom Hidrolat je dragocen rastlinski izvleček, ki nastane pri parni destilaciji rastlin. Vsebuje vse vodotopne rastlinske učinkovine in je blago pH kisel. Na lase in lasišče bo deloval kot blagodejen poživitveni tonik. Lasje bodo mehki, svetleči in se bodo lažje oblikovali v pričesko.

 

Sestavine:
Aqua *, Aloe Barbadensis Leaf Juice */**, Lauryl Glucoside *, Coco-Glucoside *, Cocamidopropyl Betaine *, Capryloyl/Caproyl Methyl Glucamide *, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide *, Polyglyceryl-10 Caprylate/Caprate *, Glyceryl Oleate *, Glycerin */**, Pca Glyceryl Oleate *, Hydroxypropyltrimonium Inulin *, Citric Acid *, Sodium Chloride *, Panthenol, Cocos Nucifera Oil*, Gardenia Taitensis Flower Extract*, Tocopherol*, Lavandula Angustifolia Oil*/**, Hydrolyzed Vegetable Protein *, Pelargonium Graveolens Oil*/**, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil*/**, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil*/**, Dehydroacetic Acid, Cedrus Atlantica Wood Oil*/**, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Limonene ***, Linalool ***, Geraniol ***, Citronellol ***
* Sestavine naravnega izvora ( 97,5 % )
** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva ( 21,5 % )
*** Komponente naravnih eteričnih olj

Neto količina: 200ml

Etnobotanika je slovensko podjetje, ki vas s svojo energijo spodbuja k zavedanju in celostnemu pristopu. So mnenja, da lahko s tradicionalna znanostjo dosežemo vse rešitve, ki so potrebne za naš napredek in razvoj. Vsi izdelki so ekološko certificirani in iz pravične trgovine, saj samo tako lahko zagotovijo čisto energijo izdelka od proizvajalcev pa vse do končnih kupcev.

Morda vam bo prav tako všeč…