You are currently viewing Eko čistila za dom [Zakaj jih uporabljati?]
Eko čistila za dom

Eko čistila za dom [Zakaj jih uporabljati?]

Se tudi vi sprašujete, zakaj uporabljati eko čistila za dom? Ste kdaj prebrali etiketo na konvencionalnih čistilih in preverili kakšne sestavine ta čistila vsebujejo? Pripravili smo vam kratek zapis, zakaj uporabljati čistila, narejena iz naravnih sestavin.

Večino običajnih izdelkov za čiščenje vsebuje sestavine, ki so lahko škodljive za vaše zdravje, zato je iskane naravnih rešitev za čiščenje vašega doma skoraj nujna.

Čistila prijazna koži

Običajna čistila vsebujejo kemikalije, ki se preko kože absorbirajo v vaše telo in lahko povzročijo kup nevšečnosti. Koža je naš največji organ, zato je zelo pomembno, kakšne snovi bodo prišle v stik z vašo kožo in posledično v vaše telo.

Čistejše okolje in eko čistila za dom

Pri uporabi običajnih čistilnih sredstev, se škodljive snovi sproščajo v okolje, kar pa ni dobro ne za vas in seveda ne za okolje.

Z uporabo ekoloških čistil za čiščenje doma, pranje perila in pomivanje posode tako zmanjšate onesnaževanje voda in okolja. Ekološki izdelki pa so pakirani v embalaži, ki jo je mogoče reciklirati in s tem zmanjšati količino odpadkov.

Vaš dom bo bolj zdrav

Če boste pričeli uporabljati naravna čistila za vaš dom, se boste izognili vdihavanju kemikalij in absorpciji preko kože. Od tega boste imeli korist vi in seveda tudi vaši družinski člani, saj uporaba ekoloških čistilnih sredstev lahko zmanjša možnosti za razvoj pljučni bolezni.

Varna za vse družinske člane

Okolju prijazna čistilna sredstva so hipoalergena, zato so varna za družinske člane. To pa velja tudi za detergente za pranje perila. Čistilna sredstva in detergenti za pranje perila so okolju prijazni, brez barvil in dišav. To lahko zmanjša tveganje za alergije in draženje kože.

Prijetne vonjave po eteričnih oljih

Naravna sredstva za čiščenje, bodisi tista, ki jih kupite že pripravljena, ali pa tista, ki jih pripravite sami, vsebujejo prijetna naravna eterična olja.

Naravni čistilni izdelki imajo prijetnejši vonj, v primerjavi z ostrimi kemičnimi vonjem običajnih čistil. Pravzaprav številni okolju prijazni izdelki za odišavljanje uporabljajo naravna eterična olja. To pa ima dodatno prednost, saj eterična olja delujejo kot aromaterapija.

Brez preskusov na živalih

Okolju prijazna čistilna sredstva so brez škodljivih snovi in niso preizkušena na živalih!

Koristiti za okolje

Z uporabo naravnih čistil lahko zmanjšate negativen vpliv na okolje, onesnaževanje vode in zraka. Naravna čistila, ki jih izdelujejo proizvajalci ekoloških čistil vsebujejo samo skrbno izbrane, visoko kakovostne biološko razgradljive sestavine. Kjer je le mogoče uporabljajo ekološko certificirane surovine.

Eko čistila za dom in sestavine, ki jih poznate

Nenazadnje pa boste ob izbiri okolju prijaznih čistilnih izdelkov prepoznali imena sestavin na etiketi. Lahko tudi sami izdelate čistilna sredstva, tako da vedno natančno veste, kaj se uporablja.

Velikokrat za čist dom uporabljamo doma izdelana povsem naravna čistila, ki so zelo priročna in enostavna za uporabo. Vsem nam sta poznana kis in soda bikarbona, ki naš dom temeljito očistita in ga naredita bleščečega.

Za konec – eko čistila za dom ….

Smo vas prepričali zakaj uporabljati eko čistila za dom? Naravna čistila so ekološko neoporečna. Ne vsebujejo zdravju škodljivih snovi. Izdelki so brez gensko spremenjenih organizmov (GSO), brez sintetičnih konzervansov, brez klora, brez fosfatov, brez optičnih belil.

Vir: 1 – Almawin

Morda vas zanima: