You are currently viewing Dr. Hauschka – Iz narave za človeka

Dr. Hauschka – Iz narave za človeka

Družba WALA Heilmittel GmbH, ki jo je leta 1935 ustanovil Rudolf Hauschka izdeluje naravno kozmetiko imenovano po njem – Dr. Hauschka. Podjetje WALA je že od nekdaj pionir na svojem področju, saj izdelujejo naravne izdelke iz izbranih organsko pridelanih zdravilnih rastlin, ki spodbujajo kožo k obnovi.

Dr. Hauschka kozmetika

Pri Dr. Hauschki častijo tako notranjo kot zunanjo lepoto. Na njihovem prvem mestu je kakovost, zato že več kot 50 let izdelujejo izdelke za nego kože, ki so edinstveni. Izbrane zdravilne rastline so pridelane na biodinamičen ali kontroliran ekološki način in koži pomagajo pri njenem lastnem delovanju, negovanju in obnavljanju. Pomembno pa je, da v svojih izdelkih ne dovolijo kemije.

Kozmetika Dr. Hauschka NE vsebuje mineralnih olj, silikonov, PEG in sintetičnih konzervansov. Namesto tega v svojih izdelkih uporabljajo 100% naravne surovine. Večina je organskega porekla z demeter certifikatom. Celotna negovalna in make-up linija sta certificirani s strani NATRUE. 

Najstrožji pečat, ki ga nosi kozmetika, je ime ustanovitelja podjetja: »Dr. Hauschka «.

Koncept nege Dr. Hauschka – notranja in zunanja lepota

Kozmetika Dr. Hauschka pomaga koži, da ostane zdrava in ​​lepa. Posamezne zdravilne rastlinske sestavine vsak dan dajejo vsakemu tipu kože učinkovite impulze za obnovo. Poleg čiščenja, krepitve in dnevne nege kože, tudi lepotilno nego z ličili. 

Za regeneracijo pri nočni negi ne priporočajo mastnih krem, ampak se držijo načela, da pustijo koži, da ponoči diha.

Zdravilne rastline – kar vas zdravi, vas tudi naredi lepo

Kozmetika Dr. Hauschka temelji na zdravilnih močeh rastlin in jih uporablja tudi za izdelavo homeopatskih zdravil WALA. Vsaka zdravilna rastlina nosi svoje posebne lastnosti, ki prispevajo k učinkovitosti kozmetike. Izdelavo kozmetike dolgujejo strokovnemu znanju in skrbnosti proizvajalca farmacevtskih izdelkov.

Poreklo – vse od leta 1967

Ko sta moči združila Elisabeth Sigmund in Rudolf Hauschka se jezačela prava mala kozmetična revolucija: od kemije nazaj k naravi. Elisabeth Sigmund je sodelovala pri razvoju kozmetike dr. Hauschka. Njene ideje še dandanes živijo v kozmetičnih izdelkih in kozmetičnih tretmajih dr. Hauschka.

Danes vse več ljudi strmi k ekološki ozaveščenosti – tudi pri kozmetiki. Pri podjetju Wala že več kot 50 let spoštujejo naravo in strmijo k izdelavi naravnih proizvodov.

»Seveda smo se počutili kot uporniki, ko smo razvijali to nekonvencionalno kozmetiko.« – Elisabeth Sigmund

Ekologija – odgovornost je v naši naravi

Surovine za izdelavo kozmetike nabirajo predvsem ročno. Srce podjetja je vrt zdravilnih rastlin, ki se nahaja za glavno stavbo v Eckwäldnu v Nemčiji. Tam na približno 4,5 hektarjih zemlje gojijo 150 različnih vrst zdravilnih rastlin po biodinamični metodi kmetovanja. Pridobivajo tudi lastna semena in iz tega vzgajajo lastne sadike.

Trajnostna partnerstva povsod po svetu

Če je le mogoče, vse sestavine pridobivamo iz biodinamične ali nadzorovane biološke pridelave. Z mnogimi dobavitelji so povezani v trdno partnerstvo. Tako so na primer začeli s projektom nabave karitejevega masla iz Burkine Faso, sodelujemo pa tudi s proizvajalci ricinusovega olja iz Indije ter vrtnic iz Turčije in Afganistana, kjer tamkajšnjim kmetom v sodelovanju z organizacijo Welthungerhilfe, ki se ukvarja z zmanjševanjem lakote po svetu, ponujamo alternativo za pridelavo opija. Tako je že več kot 700 kmetov prešlo na ekološko pridelavo.

Trajno nabiranje v divjini

Nekatere rastline bolje kot na vrtu, uspevajo v svojem prvotnem življenjskem okolju. Tam se lahko njihove sestavine najbolje razvijejo. Ena od takih rastlin je smetlika.

Sestavine v kozmetiki Dr.Hauschka

V izdelkih vsaka sestavina prispeva k delovanju skupne kompozicije. Izbira in pridobivanje surovin ter sestava posameznih sestavin za pripravo izdelkov Dr. Hauschka so dobro premišljeni. Pri tem sledijo najvišjim standardom kakovosti.

Kozmetika kot negovalni dodatek

Rudolf Hauschka je dolgo razmišljal o lastni liniji kozmetičnih izdelkov, s katero bi dopolnil izbor homeopatskih zdravil in ki bi služila kot neke vrste razširitev na področju preparatov za ohranjanje zdrave kože.

Njegove zamisli so se začele konkretno udejanjati šele, ko je spoznal Dunajčanko Elisabeth Sigmund, ki je pri družbi WALA naročila izdelavo kozmetičnih izdelkov, ki jih je sama razvila.

Kozmetologinja, ki je takrat živela v Stockholmu, je pripotovala v Eckwälden, kjer je v sodelovanju s strokovnjaki dodelala recepture za nego obraza. Skupaj so našli rešitve s področja osnov za kreme, ki so bile stabilne in brez kemično sintetiziranih emulgatorjev, ter ustvarili mešanice vonjav s pomočjo naravnih eteričnih olj.

Leta 1967 je podjetje WALA na trg poslalo prve izdelke kozmetike Dr. Hauschka.

Kozmetika Dr. Hauschka še danes deluje v skladu s pionirskim duhom iz časov svojega nastanka. Leta 1999 je družba predstavila celotno serijo ličil, narejenih iz naravnih sestavin in po recepturi, ki poleg tega, da poudarja lep videz, tudi neguje kožo. Leta 2009 se je nabor kozmetičnih izdelkov razširil z uvedbo medicinskih izdelkov za nego iz linije Dr. Hauschka Med.

Družba WALA danes deluje na treh glavnih področjih:  homeopatska zdravila WALA, kozmetika Dr. Hauschka in medicinska nega Dr. Hauschka Med.

Lepota je ravnovesje

Menijo, da obraz ni neodvisen od telesa, telo ne od uma, notranjost ne od zunanjih vplivov. Zato so razvili popolno kozmetiko, ki harmonično združuje dragocena olja in izbrane izvlečke zdravilnih rastlin.

»Človek potrebuje dve vrsti lepote, notranjo in zunanjo.« Elisabeth Sigmund, soustanoviteljica naravne kozmetike Dr. Hauschka

Nega kože z Dr. Hauschka

Ob različnih dnevih in na različnih krajih, v različnih obdobjih in različnih fazah življenja potrebuje vaša koža skladen način nege. Zato pri Dr. Hauschka namesto o nespremenljivih tipih kože govorimo o stanjih kože, ki se pojavijo in spet izginejo.

Z danimi ciljnimi impulzi spodbujamo lastno aktivnost kože in ji pomagamo, da se sama obnavlja in vrne v naravno ravnovesje.

DNEVNA NEGA – Trije pomembni elementi

Vsi kozmetični izdelki Dr. Hauschka se med sabo dopolnjujejo in podpirajo. Dnevna nega poteka v treh koraki

Korak 1 – čiščenje

Za čiščenje čez dan najprej priporočamo uporabo Kreme ali Mleka za čiščenje.

Korak 2 – toniziranje

Nato za toniziranje nanesete Tonik za obraz, Regenerativni serum, Zeliščne ampule N ali Intenzivno nego.

Korak 3 – nega

Kot dnevno nego izberite kremo, ki ustreza trenutnemu stanju vaše kože. Tudi dekorativno kozmetiko lahko vključite v ta niz, saj tudi maskare, senčila, pudri, rdečila in šminke vsebujejo negovalne komponente in izvlečke zdravilnih rastlin.

Da bi vaša koža svobodno dihala in se sama regenerirala, se ponoči zavestno izogibajte mastni negi. Z izbiro izdelkov za čiščenje, toniziranje in nego boste kožo na popoln način pripravili in spodbudili za naravno obnavljanje. Ta ritual za nego kože obstaja od leta 1967.

NOČNA NEGA – Ko dan zaspi, se koža prebudi

Medtem ko vi spite, se za vašo kožo začne pomemben čas obnavljanja in regeneracije. Nemastna nočna nega Dr. Hauschka podpira kožo pri njenih nočnih procesih in ji pusti, da svobodno diha.

Zvečer po čiščenju in negi obraza, vratu in dekolteja enakomerno nanesite tanek sloj nočnega seruma.

Ponoči vaša koža uživa v nemastni negi, tako da lahko nemoteno diha, se obnavlja in regenerira. Osnovna nočna nega poteka v treh korakih:

Korak 1 – čiščenje

Očisti in osvobodi kožo. Ustvari osnovo za negovalni koncept. Brez tenzidov.

Korak 2 – toniziranje

Na blag način stimulira lastno moč kože. Pripravi kožo za nadaljnjo nočno nego.

Korak 3 – poživljanje

Še en negovalni impulz za kožo. Podpira nočni obnovitveni proces.

Vaša koža je edinstvena – STANJA KOŽE

Vas in vaše kože ni mogoče popredalčkati. Ob različnih dnevih in krajih, različnih letnih časih ter v različnih življenjskih obdobjih potrebujete ustrezno in usklajeno nego.

Pri kozmetiki Dr. Hauschka tako ne govorimo o nespremenjenih tipih kože, ampak o stanjih kože, ki se pojavijo in zopet izzvenijo.

Stanja kože

Moje stanje kožeTukaj lahko najdete kratke opise
Mastna kožaz nečistočamikoža, ki se oljnato sveti, nagnjenost k zaprtim ogrcem in otrdelim predelom
Mešana koža mastna, oljnata, z nečistočamisvetleča T cona, nagnjenost k mozoljem, neenakomerna polt
Mešana kožanormalna do suhanormalna koža z nagnjenostjo k suhosti na predelu ličnic, zelo malo ali brez nečistoč, svetleča T cona
Normalna kožanezahtevnanormalna do dehidrirana
Dehidrirana koža  bleda, utrujena poltzačasni do trajni občutki napetosti, z malo maščob/dehidrirana, tudi normalna koža z nagnjenostjo k suhosti
Dehidrirana kožanagnjenost k pordelostizačasni občutki napetosti, občutljiva, tudi pri kuperozi (razširjene žile)
Normalna do suha koža nagnjenost k pordelostinagnjenost k občutkom napetosti, občutljiva, potrebuje zaščito
Suha do zelo suha koža nagnjenost k pordelostitrajni občutki napetosti, občutljiva, tudi pri kuperozi (razširjene žile)
Zrela koža od 40 let, z gubicami in izgubo vitalnostibleda in medla, nemirno, stresirano stanje kože, npr. nastanek pigmentnih madežev
Zrela kožaod 50 let, z gubami in zmanjšano elastičnostjovedno bolj suha in občutljiva, zahtevna, intenzivna potreba po zaščiti in negi
Zelo suha koža, nevrodermatitisdrobne pore, tanka koža, z zelo malo maščobe in dehidrirana, prezgodnje nastajanje gubic, srbeča, luskava koža, pordela, nagnjena k vnetjem in nastajanjem ekcemov

Osnovna linija za dnevno nego Dr. Hauschka

Stanje kožeČiščenjeToniziranjeNega
Normalna kožaKrema za čiščenjeTonik za obrazKutinova dnevna krema 

Krema za revitalizacijo kože okoli oči ali Aktivna krema za nego kože okoli oči
Dehidrirana, suha kožaKrema za čiščenjeTonik za obrazVlažilna emulzija in/ali Rožna dnevna krema

Krema za revitalizacijo kože okoli oči ali  Aktivna krema za nego kože okoli oči
Občutljiva kožaMleko za čiščenjeTonik za obrazLahka rožna dnevna krema ali Rožna dnevna krema

Krema za revitalizacijo kože okoli oči ali Aktivna krema za nego kože okoli oči
Občutljiva mešana kožaKrema za čiščenjeTonik za obraz – specialMelisina dnevna krema

Krema za revitalizacijo kože okoli oči ali Aktivna krema za nego kože okoli oči
Mešana kožaKrema za čiščenjeTonik za obraz – specialKombinirati Vlažilno emulzijo in Olje za obraz

Krema za revitalizacijo kože okoli oči ali Aktivna krema za nego kože okoli oči
Nečista, mastna kožaKrema za čiščenjeTonik za obraz – specialOlje za obraz
Krema za revitalizacijo kože okoli oči ali Aktivna krema za nego kože okoli oči
Zrela kožaKrema za čiščenjeTonik za obraz in Regenerativni serumRegenerativna dnevna krema, Regenerativna krema za vrat in dekolte; Regenerativna krema za okoli oči, Regenerativni intenzivni oljni serum, Regenerativna inte

Osnovna nočna nega z Dr. Hauschka

Stanje kožeČiščenjeToniziranje
Normalna kožaOdstranjevalec ličil za predel okoli oči / Mleko za čiščenje (za odstranjevanje ličil) / Krema za čiščenjeTonik za obraz
Dehidrirana, suha kožaOdstranjevalec ličil za predel okoli oči / Mleko za čiščenje (za odstranjevanje ličil) / Krema za čiščenjeTonik za obraz
Občutljiva kožaOdstranjevalec ličil za predel okoli oči / Mleko za čiščenje (tudi če nismo naličeni)Tonik za obraz
Občutljiva mešana kožaOdstranjevalec ličil za predel okoli oči / Mleko za čiščenje (za odstranjevanje ličil) / Krema za čiščenjeTonik za obraz – special
Mešana kožaOdstranjevalec ličil za predel okoli oči / Mleko za čiščenje (za odstranjevanje ličil) / Krema za čiščenjeTonik za obraz – special
Nečista, mastna kožaOdstranjevalec ličil za predel okoli oči / Mleko za čiščenje (za odstranjevanje ličil) / Krema za čiščenjeTonik za obraz – special
Zrela kožaOdstranjevalec ličil za predel okoli oči / Mleko za čiščenje (za odstranjevanje ličil) / Krema za čiščenjeTonik za obraz in Regenerativni serum

Intenzivna nega z Dr. Hauschka

Stanje kožeČiščenjeIntenzivna dnevna negaIntenzivna nočna nega
Normalna kožaParna kopel za obraz, Čistilna maskaToniziranje: Osvežilne obloge za oči
Nega: Učvrstilna maska ali Obnovitvena maska
Zeliščne ampule N za nočno nego; Osvežilne obloge za oči
Dehidrirana, suha kožaParna kopel za obraz, Čistilna maskaToniziranje: Osvežilne obloge za oči
Nega: Obnovitvena maska, Učvrstilna maska ali Hranljiva maska1
Zeliščne ampule N za nočno nego; Osvežilne obloge za oči
Občutljiva kožaParna kopel za obraz, Čistilna maskaToniziranje: Zeliščne ampule S za občutljivo kožo ali Intenzivna pomirjevalna nega1, Osvežilne obloge za oči 
Nega: Pomirjevalna maska, Obnovitvena maska ali Hranljiva maska1
Zeliščne ampule S za občutljivo kožo, Intenzivna pomirjevalna nega1; Osvežilne obloge za oči
Občutljiva mešana kožaParna kopel za obraz, Čistilna maskaToniziranje: Zeliščne ampule S za občutljivo kožo, Intenzivna pomirjevalna nega1, Osvežilne obloge za oči
Nega: Pomirjevalna maska ali Obnovitvena maska
Zeliščne ampule S za občutljivo kožo, Intenzivna pomirjevalna nega1; Osvežilne obloge za oči
Mešana kožaParna kopel za obraz, Čistilna maskaToniziranje: Intenzivna čistilna nega za kožo do 25 let1 (do 25 let) ali Intenzivna čistilna nega za kožo nad 25 let1 (do 25 let), Osvežilne obloge za oči
Nega: Obnovitvena maska
Zeliščne ampule N za nočno nego, Intenzivna čistilna nega za kožo do 25 let1 (do 25 let) ali Intenzivna čistilna nega za kožo nad 25 let1 (do 25 let); Osvežilne obloge za oči
Nečista, mastna kožaParna kopel za obraz, Čistilna maskaToniziranje: Intenzivna čistilna nega za kožo do 25 let1 (do 25 let) ali Intenzivna čistilna nega za kožo nad 25 let1 (do 25 let), Osvežilne obloge za oči
Nega: Obnovitvena maska
Zeliščne ampule N za nočno nego, Intenzivna čistilna nega za kožo do 25 let1 (do 25 let) ali Intenzivna čistilna nega za kožo nad 25 let1 (do 25 let); Osvežilne obloge za oči
Zrela kožaParna kopel za obraz, Čistilna maskaToniziranje: Intenzivna regenerativna nega ali Intenzivna nega kože v menopavzi, Osvežilne obloge za oči
Nega: Učvrstilna maska, Obnovitvena maska, Pomirjevalna maska ali Hranljiva maska1
Zeliščne ampule N za nočno nego, Intenzivna regenerativna nega ali Intenzivna nega kože v menopavzi; Osvežilne obloge za oči

Dr. Hauschka – »Počutim se neverjetno izpolnjeno.«

Izdelki Dr. Hauschka se ponašajo s certifikatom Natrue in ne vsebujejo umetnih konzervansov, barvil in dišav, mineralnih olj, parabenov, silikonov in polietilen-glikola.

Zdravilne rastline izhajajo iz kontrolirane biodinamične pridelave in so pridobljene pod pravičnimi pogoji.

Viri: 1 – https://www.drhauschka.de/