Za čokoladni biskvit z mandlji bi lahko rekli, da je božanski. Zelo okusen in hitro pripravljen kolač, ki bo navdušil tudi najbolj zahtevne sladokusce.
Sestavine za pripravo
- 140 g moke
- 160 g sladkorja
- 160g masla
- 3 jajca
- 1 žličko pecilnega praška
- 1 dcl mleka (ali rastlinskega napitka)
- 3 žlice kakava
- 40 g temne čokolade (po želji)
- 60 g mletih mandljev (zamenjate jih lahko z jagodami ali malinami)
Priprava – čokoladni biskvit z mandlji
- V skledi zmešamo sladkor in maslo ter dodamo jajca in mleko. Dobro premešamo.
- Postopoma dodajamo še moko, pecilni prašek, kakav in mandlje (ali sadje).
- Vse dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
- Na koncu dodamo še na koščke narezano temno čokolado.
- Podolgovat pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno maso.
- Pečemo na 180°C , 45 do 50 minut.
Pri pripravi čokoladnega biskvita smo uporabili brezglutensko moko. Mandlje lahko nadomestite s sadjem (jagodami ali malinam).
Izdelki, uporabljeni v objavi:
Poglej si tudi recept za biskvit z orehi.
Lastnica spletne trgovine BioKatka.si in urednica spletne strani.
Ste si mogoče ogledali izdelke v akciji?