You are currently viewing Čokoladna torta z olivnim oljem

Čokoladna torta z olivnim oljem

Čokoladna torta z olivnim oljem je narejena iz mandljeve moke, ki je sama po sebi brez glutena. Torti je dodano olivno olje, nadomestite pa ga lahko s katerokoli drugo maščobo. Dobe tek!

Sestavine za pripravo

  • 240g sladkorja
  • 200g mandljeve moke
  • 50g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli
  • 180ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 jajca
  • sladkor v prahu

Priprava – Čokoladna torta z olivnim oljem

  1. Pečico segrejte na 170°C.
  2. V skledi dobro zmešajte olivno olje, jajca in sladkor. V drugo skledo dodajte mandljevo moko, kakav, pecilni prašek in sol ter dobro premešajte.
  3. Mokrim sestavinam dodajte suhe in mešajte, dokler ne nastane gladka zmes.
  4. Na dno okroglega pekača za torto položite peki papir in vanj vlite testo ter ga enakomerno porazdelite.
  5. Pečete približno 30 do 35 minut (test z zobotrebcem).
  6. Ko je torta pečena jo še nekaj časa pustite v pekaču (10 minut). Nato jo prestavite na krožnih in pustite, da se dokončno ohladi.
  7. Po vrhu lahko potresete sladkor v prahu.

Mislim, da vam bo čokoladna torta z olivnim oljem všeč. Lahko pa poskusiš Marmorni kolač brez glutena.

Vir: 1 – Rapunzel

Izdelki, uporabljeni v objavi:,