Čokoladna torta z olivnim oljem je narejena iz mandljeve moke, ki je sama po sebi brez glutena. Torti je dodano olivno olje, nadomestite pa ga lahko s katerokoli drugo maščobo. Dobe tek!
Sestavine za pripravo
- 240g sladkorja
- 200g mandljeve moke
- 50g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
- 180ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 jajca
- sladkor v prahu
Priprava – Čokoladna torta z olivnim oljem
- Pečico segrejte na 170°C.
- V skledi dobro zmešajte olivno olje, jajca in sladkor. V drugo skledo dodajte mandljevo moko, kakav, pecilni prašek in sol ter dobro premešajte.
- Mokrim sestavinam dodajte suhe in mešajte, dokler ne nastane gladka zmes.
- Na dno okroglega pekača za torto položite peki papir in vanj vlite testo ter ga enakomerno porazdelite.
- Pečete približno 30 do 35 minut (test z zobotrebcem).
- Ko je torta pečena jo še nekaj časa pustite v pekaču (10 minut). Nato jo prestavite na krožnih in pustite, da se dokončno ohladi.
- Po vrhu lahko potresete sladkor v prahu.
Mislim, da vam bo čokoladna torta z olivnim oljem všeč. Lahko pa poskusiš Marmorni kolač brez glutena.
Vir: 1 – Rapunzel
Izdelki, uporabljeni v objavi:,
Lastnica spletne trgovine BioKatka.si in urednica spletne strani.
Ste si mogoče ogledali izdelke v akciji?