You are currently viewing Chia puding

Chia puding

Za zajtrk ali sladico, chia puding vedno paše. Chia semena so bogata z beljakovinami, antioksidanti in omega 3 ter številnimi drugimi hranili. Tri sestavine in zajtrk ali sladica je pripravljena.

Pripomočki za pripravo –chia pudin

  • Posoda
  • Žlica
  • Manjše skodelice

Sestavine za pripravo chia pudinga

  • 3 žlice chia semen
  • 180 ml riževega napitka
  • Sadje (jagode, banane, kivi ali mango)

Priprava pudinga

  1. V skledi zmešajte chia semena in rastlinski napitek. Pokrijte in pustite stati vsaj 4 ure ali čez noč.
  2. Ko je pripravljeno za postrežbo, chia pudingu lahko dodajte tudi sadje.

Chia semena

Chia je seme, ki prihaja iz puščavske rastline Salvia hispanica. “Chia” pomeni moč in v ljudskem izročilu so ta drobna črno-bela semena uporabljali za spodbujanje energije. Chia semena so živilo, ki vsebuje zdrave nenasičene maščobne kisline omega 3, ogljikove hidrate, beljakovine, vlaknine, antioksidante in kalcij .

Chia semena imajo blag, oreškov okus. Dodajate jih lahko hrani in pijačam. Najpogosteje jih potresemo po žitaricah, omakah, zelenjavi, riževih jedeh ali jogurtu. Lahko pa jih vmešamo v pijače in pecivo. Ob stiku z vodo iz njih nastane gel.

Uporabljajo se tudi kot nadomestek za jajca. Za nadomestitev enega jajca potrebujete eno jušno žlico metih chia semen in 3 jušne žlice tople vode. Dobro premešajte in za 15 minut postavite v hladilnik, da se zmes strdi in nadomestek jajc je pripravljen.

Izdelki, uporabljeni v objavi: